Vaniljpannacotta med limetäcke
Tillagning
Pannacottan:
1. Blötlägg gelatinen till pannacottan i kallt vatten.
2. Koka upp grädde, socker och kryddor i en kastrull.
3. Drag kastrullen från värmen och rör ner osten, choklad och urkramade mjuka gelatinblad.
4. Fördela smeten i vackra dessertglas. Låt pannacottan stelna i minst 60 min i kylskåp.
Limetäcke: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Gör undertiden limetäcket. Riv skalet av en limefrukt och pressa ner limesaften från båda limefrukten i en kastrull tillsammans med skalet.
5. Tillsätt vatten och socker och ge lagen ett uppkok. Drag kastrulle från plattan och smält sedan ner gelatinbladet. Låt limelagen svalna innan det hälls ovanpå den stelnade pannacottan.
6. Låt limetäcket stelna i kylskåpet ytterligare ca 60 minuter innan servering.
Smaskigt värre!