Music in my ear I here music in my ear

Gitarr från www.bluebanana.cc

Granen under mig kom hem nyss. Det första han gör är att dröna på någon populär refräng på CD som jag inte kommer på vilken just nu. Skruvar upp ordentligt och sjunger med i refrängen "lyckat" Har en som älskar att sjunga på helgerna sent och även lite då och då på vardagarna. Misstänker att det är samma kille. Nu är det dock lugn och skönt igen så nu kan jag nog få sovro.

Godnicht!


Almost sunny








Svart cardigan: H&M
T-shirt med döskalle: New Yorker
Amband: Lindex
Grå shorts med nitar: Zara
Lila strumpbyxor: Lindex
Vita knästrumpor: Lindex

Mysfredag







Blev myspys fredag med pojken och sedan blev det världens godaste glass: Hägendaz Strawberry Cheesecake.
Smaka, ät och njut.
Nej dags att sova. Imorgon blir det Julklappe jakt. Ush vad jobbigt att trängas med resten av alla andra, men men inge å göra åt.
Puss haj!

Hunger!


Herre min jess vad hungrig jag är nu!
Sitter nästan dubbelvikt då min mage fullkomligt skriker av vrede över att inte få någon mat. Har jätteont och mår inte bra. Dags och käka redan färdigjorda mackor och sedan sova, ush så sent det blev idag.
Godnicht!

Flygande Jakob

I helgen gjorde Älskling och jag Flygande jakob. Man blev påmind om när man var liten och alltid brukade få det.
Förutom alla fina minnen rätten väcker så är den också fantastiskt god och enkel så testa vettja!







Tillagning

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Häll grädde, mjölk, chilisås och en msk mjöl i en burk. Skaka och låt stå.

3. Bena ur kycklingen och lägg kycklingbitar och bananer delade på längden i en ugnsfast form. Krydda med italiens salladskrydda.

4. Häll över gräddblandningen och grädda i 20 minuter.

5. Lägg baconskivorna precis ovanpå varandra och skär bort den yttre feta kanten runt om. Knaperstek och låt rinna av på hushållspapper.

6. Ta ut kycklingen och strö över jordnötter och bacon. Servera med ris och sallad.

Källa: Tasteline


GRATTIS Till oss!



Älsklingen och jag fyllde ett och ett halvt år igår =D
Tyvärr så slutade jag sent och åkte till Burger king vid 23 så jag hann aldrig skriva på den dagen vi faktiskt fyller. men nu är det i alla fall så.
Vi skall fira idag (fredag) lite lätt med god mat och efterätt då vi båda slutar sent vid 19. Sedan skall vi fira på riktigt på lördag med att gå ut och äta och sedan gå på bio. Visserligen med hans kompis och hans flickvän men skall ju äta själva i alla fall så blir nog myspysigt endå ^^

I want my haircolour back!





Farao vad jag saknar min föra färg. Tycker inte om färgen jag fick till min senaste visning. Nästa gång hoppas jag slippa färga håret i alla fall. Nu är min färg nästan svart ush. Vill färga om det till Lindsay Lohan rött som jag hade senast. Det var verkligen en grymmt vacker färg som dock övergick till blont när sommaren väl kom, med resultatet att när vintern kom var jag brunett med blonda slingor hmmm.
Men det är så dyrt att färga och klippa. brukar gå på 1300 kr då jag har så långt hår och det behövs en hel del färg. Seeegt
Får kolla om jag har råd endå alltså hmmm

I give you a Känga







Favisarna so far!



Jag har blivit svag för kängor helt plötsligt. Lite weird, men det är väl antagligen för att det är väldigt heta nu och då brukar man ändra sig. I alla fall om vissa saker. men det finns naturligtvis gränser.
Dessutom är de platta och säkerligen väldigt sköna att gå i.
Har egentligen inte råd med att par skor till. men skall börja med en budget nu så får se hur mycket pengar det blir över när jag är klar med den. Fick nästan 2000 kr extra i produktionspremie denna månaden så det är ju gött!
Skall strax ge mig ut i det här skitvädret och handla lite mat, ush vill inte alls gå ut idag =/


Smarriga småsega kolakakor

 







Gjorde dessa sent på natten till mig och pojkvännen i helgen. Tänkt som en sen efterätt. De var supergoda och vi käkade i oss dem på mindre en två dagar ;)

Tillagning

Låt margarinet bli rumstempererat. Sätt ugnen på 175 grader.
Använd händerna till att blanda ihop alla ingredienser till en formbar smet.



Forma (rulla ut) degen till tre fingertjocka längder och placera på en plåt.
Platta till längderna något, och sätt in i ugnen i 10 minuter (175 grader).
Låt längderna, som nu har svällt, precis sjunka ihop lite grann och ta sedan ut dem ur ugnen. (Detta gör att segheten bibehålls på bästa sätt.)
Snitta längderna diagonalt i ca 40 bitar (10-15 per längd) medan kakorna är varma.
Låt svalna lite grann innan servering
Njut, exempelvis tillsammans med mjölk eller saft!


Which one? Foundations

Har bläddrat runt bland olika tester och hemsidor och just nu lutar det åt den här:

Max Factor Age Renew, som har fått väldigt bra kritik. Men på beskrivningarna känns det som att den är väldigt täckande och det försöker jag numera att undvika så jag vet inte riktigt. Tydligen så hade även den ljusaste och mörkaste nyansen i serien utgått så hmm jag har väääldigt ljus hy så då är nog risken att jag inte hittar någon annan som passar. Priset är grymmt i alla fall 145 kr. Är det totalt misslyckat har jag i alla fall inte förlorat så mycket pengar. Vi får se. Får fortsätta och spana runt
men nu börjar jag bli trött och det är dags för lite kakbak. Ja ni läste rätt ;)


Which one? Foundations



Är det något som jag verkligen har lagt ut pengar på så är det Foundations. Och den uppsjön som finns av olika varianter gör det ju inte lättare.
Är det något som får kosta så är det även foundations. Jag vet inte hur många gånger jag har blivit besviken på denna "mirakelkräm" och kännt mig lurad av expediten som sålt den till mig.

Jag har testat allt från billiga Isa Dora till YSL (Yves Saint Laurent) och jag tycker fortfarande inte jag har hittat någon aha upplevelse bland dessa.
Nu börjar min foundation verkligen att sina och just nu använder jag en flera år gammal Lancomé så det känns väl inte så optimalt kanske. Har även en helt ny från Face Stockholm som jag är grymmt besviken över och som jag bara använt en gång.
 Använder foundations väldigt sällan då jag har känslig hy som helst vill slippa allt smink. Anväder det självklart alltid när jag går ut eller skall iväg någonstans som är lite festligare en vanliga jobbet. Blir en hel del på plåtningarna, men det är jag snabb med att tvätta bort sedan. Sover nästan aldrig med smink utan försöker orka tvätta bort det varje gång.



Så vad säger ni? Har ni någon mirakelfoundation man bara måste testa? Funderar på att gå över till mineral serien men testade i butik för något halvår sedan och man såg ju ingenting. Så är ganska skeptisk.


Rain theme









Plåtningen ägde rum i slutet av Juli. En av de värsta regndagarna på hela sommaren. det var precis så kallt som det ser ut. Orkade inte hålla på i mera en någon timme för jag höll på att frysa ihjäl. Vattnet var varmare en luften och regnet bara öste ner. En rolig och intressant plåtning men cold, cold, cold...

Bilderna är helt oretucherade men jag tänkte lägga ut dem endå. De jag får sedan kommer dock vara retucherade och inte dessa heller utan ett par andra. Vid en plåtning så tar man allt från 200-1000 bilder ungefär. Så jag har rätt mycket bilder på mig hihi ;)

It's raining man!

 

Suprise! Det regnar idag igen. Trist när man inte riktigt kan bestämma sig vad man skall ha för ytterplagg då vädret har varit väldigt nyckfullt ett bra tag nu. Ena stunden fryser man, nästa så svettas man, weird...
Nu börjar det i alla fall att spricka upp ser det ut som, skönt. Idag kör jag på lite rockigt tema tänkte jag. Har en döskalle tisha från Fishbone a la affär New Yorker.
Puss haj!


Me, myselves and I


Behind the scenes


Till vänster är lilla jag ;)








Posar vant ;)






En liten assistens var med och hjälpte till ;) Plus en annan tjej.

Detta är från en plåtning jag gjorde i Augusti utomhus. Lägger upp någon bild strax tror jag eller imorgon.


Tired



Går inte att beskriva hur trött jag varit och är nu. bestämde mig idag för att försöka att stänga av datorn vid 22 "yeeh right" gick ju bra.
Red i alla fall ut idag med två tjejer från stallet jag rider på. Det var ganska mörkt när vi red ut trots att klockan inte ens var fem.
Är inte van att rida i mörker då jag har svårt att orintera mig och inte direkt kan fästa blicken på någonting. I galoppen var det riktigt äckligt för hästarna drog på och jag undrade just i de ögonblicket hur bra syn en häst har?
Riktigt äckligt att rida i full fatr i mörkret och jag blev lite lätt illamående då jag som sagt inte kunde färsta blicken på någonting ordentligt.
Men på hemvägen hade jag vant mig lite och det gick i rasande fart men det var rätt så kul.
Nej skall plumsa ner i sängen nu.
Godnatt!

Behind the scenes igår




Skorna, coola som stryk ;) Men riktigt jobbiga att plåtas i. Hade ont i ryggen efteråt fyy. Ni som tror att det är enkelt att plåtas kan ju tänka om.




Ja inte är jag kort direkt och blir inte kortare av att bära de där jättehöga skorna, bootsen ;) hehe

Lägger upp några behind the scenes bilder från plåtningen igår. Pojkvännen var med och det är han som är fotografen för en gång skull ;)
Just dte kyckling var det ja ;) Är ännu hungrigare nu juh =(

Behind the scenes Björn Axén visningen Del 2 Ullevis lounge















Mina skor jag hade på visningen. Inte så enkla att gå i nej... Även om jag är van så gör alltid nervositeten det etter värre att gå i höga skor. men det gick riktigt bra denna gången ;P
På repetionen var det nervigt men sedan när det väl gällde glömde jag nästan av att jag hade dem på mig ;)










Hoho maten var rena drömmen. Ljuvlig sallad med procicutto skinka till =D


Matidlas sminkning var nice


Glenns sminkning var inte lika imponerande

l








Jag och Mia (vi var sk huvudmodeller bokstavligt talat då vi var tre stycken som blev uttagna till att ha uppsättningar + de vanliga modellerna då förstås ;)




By the way usikten från loungen var amazing även fast det snöade ;)

Ojoj nu har jag laddat upp hur mycket bilder som helst och min hand värker. Det är ett jättejobb att först lägga in sin egna signatur på dem i Photoshop och sedan spara om dem och ladda upp dem. Orkar nog inte göra detta en gång till. Hoppas ni tittar på alla bilderna 1000 gånger nu ;) Shiit never again, vilket jobb.
Nu är jag dessutom vrålis hungrig så dags att fixa med kyckling och ris och göra något annat en att sitta här.
kram kram

Behind the scenes Björn Axén visningen Del 1






två vackra modeller. Modellen till höger ses nedan i sin frisyr


Fixar och donar med denna otroligt vackra modell


Jag i min "tantfrisyr"


Uttråkad modell


Greta Garbo?


Mia


Matildas frisyr var bara så läcker! Tyvärr så kom en axel med men, men


Where the wild roses grow



Chorus: [Kylie & Nick] 
They call me The Wild Rose 
But my name was Eliza Day 
Why they call me it I do not know 
For my name was Eliza Day 

[Nick:] 
From the first day I saw her I knew she was the one 
She stared in my eyes and smiled 
For her lips were the colour of the roses 
That grew down the river, all bloody and wild 

[Kylie:] 
When he knocked on my door and entered the room 
My trembling subsided in his sure embrace 
He would be my first man, and with a careful hand 
He wiped at the tears that ran down my face 

(Kylie & Nick: Chorus) 

[Nick:] 
On the second day I brought her a flower 
She was more beautiful than any woman I've seen 
I said: "Do you know where the wild roses grow 
So sweet and scarlet and free?" 

[Kylie:] 
On the second day he came with a single red rose 
He said: "Give me your loss and your sorrow?" 
I nodded my head, as I lay on the bed 
"If I show you the roses will you follow?" 

(Kylie & Nick: Chorus) 

[Kylie:] 
On the third day he took me to the river 
He showed me the roses and we kissed 
And the last thing I heard was a muttered word 
As he knelt above me with a rock in his fist 

[Nick:] 
On the last day I took her where the wild roses grow 
She lay on the bank, the wind lied as a thief 
And I kissed her goodbye, said "All beauty must die" 
And I lent down and planted a rose 'tween her teeth 

(Kylie & Nick: Chorus) 

My name was Eliza Day... 

For my name was Eliza Day... 


Otroligt vacker låt!






Cakes beyond your fantasy

















Amazing alltså! Tänk att kunna göra något sådant.
Alla kakorna är gjorda av: Sandra (Socake) på flickr

Big is beautiful



Oliver med sin ägare Hanna




Hup!! He looks a bit scared ;)


Gosimosen ;)


How to fill the tank with style



Tog denna på min kusin Hanna när hon tankade. Hon ringde till sin pojkvän för hon visste inte riktigt vilket oktan nummer hon skulle ha därav den bekymrade minen ;)

Christmas light in Kalmar






Oskarshamn forts











På lördagen förra helgen satt jag och min kusin Hanna från Oskarshamn på ett jätte super duper mysigt café i Kalmar. De hade knarrande trappor, gammla fina detaljer och slitna möbler. Sexrutiga fönster och gammla mattor och små rum. Sådana lägenheter älskar jag. Tänker själv skaffa mig en villa eller lägenhet med knarrande trappor när jag har råd definitivt!

Oskarshamn





Blir bara en bild så länge. Alla andra bilderna försvann när datorn började krångla. Detta är i alla fall min kusin Hannas katt Oliver som är en Brittisk korthår. Jättetrevlig men väldigt högljudd. han visste minsan precis vad skåpet skulle stå.

Några snabba från visningen igår


 




Hehe jag vet scary ha ;P? Har tagit massor men måste nog komprimera dem för annars kommer det ta evigheter att ladda upp dem, så detta är de vanliga storleken som jag lägger upp nu. Blev en sneak a peek ;)
Har ni sett hårfärgen. Något mörkare en vad jag hade innan om man säger så ;)

Filosoferar i soffan

Sitter här med min grymma håruppsättning och känner att ögonen ser i kors.
Skall nog sova med håruppsättningen dä jag inte orkar pilla loss alla hårnålar idag.
Det har varit en grymm dag men lika grymmt härligt att den är över.
Visningen gick Kanonchen!! =DNär det väl gällde var jag inte ett dugg nervös på catwalken som jag annars kan ha ha en tendens till att vara.
Kommer visa massa massa bilder från behind the scenes eftersom det var en exklusiv visning som man tyvärr inte fick ta med sig några bekanta till så har jag väldigt få om ens någon där jag faktiskt promenerar på catwalken. men tog som sagt en massa bilder behind the secenes.
Skall sova nu är dödstrött, pang boom duns ner i sängen
kjams!

Visning imorgon på Ullevis Lounge ;)

Hinner inte skriva så mycket. Har varit en hektisk dag. Gick upp klockan 07 för att vid 08 ta en buss och fyra olika tåg från Oskarshamn för att komma till Götet lagom i tid till att börja jobba.
Gick på en modell casting där det sökte hårmodeller och blev tagen direkt. Så nu sitter jag här med färgat mörkt hår som inte kostade ett öre ;)

Imorgon är det fitting av skor och kläder vid 09 sedan koreografin av hur vi skall gå, lite ledig tid I hope och sedan smink och håruppsätting. Måste ta ledigt för att hinna allt.
Skall bli hur kul som helst. Berättar mera och visar bilder när jag har tid.
Kinderna hettar av lycka. Detta är lycka!! =D
Puss o kram alla fina läsare!

Welcome to shoe heaven


Rush rush!



Har varir stressigt och mycket att göra hela dagen.
Först jobbet och sedan direkt till tävlingstallet som jag rider på som medryttare åt ett gäng hästar.
Där blev det full kalabalik när en av hästarna: Carddigan rullade för nära boxsidan och sedan inte kunde ta sig upp. Tydligen kan det vara farligt för hästar att ligga så och de kan till och med dö =/
ja vad gör man. Vi kvinnor kunde inte göra så mycket. Hästen andades väldigt tungt och anträngt och vid varje försök såg det ut som han skulle bryta benen av sig. Skitläskigt att se på och vara så maktlös.

Som tur var var ägarens "gubbe" hemma så han och en karl till la spännband om bakhovarna och halsen på hästen och sedan gungade de honom fram och tillbaka tills han tillslut fattade vinken och rullade över på rätt sida.
Läskigt men han var välbehållen tack och lov.

Red sedan ut med malin på Handy pandy aka Global Handsome.

Nu håller jag på och stressäter och packar för imorgon sticker jag till min kusin i Oskarshamn efter jobbet. så då blir det nog inget bloggande men hoppas ni har överseende med att jag har ett liv också ;)
trevlig helg!
krams!


A music light







Jättesnygga och fräna vägglampor och bordslampor. Går tyvärr inte att köpa då de inte leverar utanför USA eller Kanada. Synd för de har en del riktigt fina saker.

Nyttigt gott



Är du som mig: Att du blir godissugen i tid och otid men att du egentligen inte vill vara så beroende av sockret som du faktiskt blir. Testa att köpa vanliga sötmandlar och russin och blanda dem. Toppa gärna med lite kanel för smakens skull. Jag proppade i mig en hög medan jag lagade mat idag och det stillade både hungern och gottesuget. Hungern var kanske inte så bra att det stillade men kännde mig i alla fall mycket nyttigare.
Sedan skall man aldrig överdriva något men en liten skål med nötter och russin skadar aldrig om man inte är allergisk då förstås.


Livskraft neckles






Mitt pepping amulettsmycke som jag köpte på bokmässan. Tänkte använda det imorgon. Kostade ca: 99 kr. Finns massor av vackra och inspirerande och må bra saker hos: http://www.kreativinsikt.se
Kommer skriva mera om dessa när jag får tid

Model stuff



Har sammlat ihop ett gäng bilder jag har skickat till framkallning på www.extrafilm.se, som jag sedan skall lämna till en agentur som söker modeller för ett speciellt klädmärke.
Wish me luck ;)

Model behaviour










Ja detta är nog min favoritoutfit att ha när man går ut som tex i lördags ;)
Drar nog inte vad kläderna kommer ifrån igen men skorna är från Din sko i alla fall. Snygga med mycket detaljer. En aningens svåra att gå i men men.


Kattutställning


RSS 2.0