Cute as hell

 


 

Hittade just dessa sötingar. Älskar gulligull men dessa är kanske lite väl barnsliga för mig, men men funderar på att betälla fr översta. Måste dock hålla på pengarna pga av en alldeles för dyr jacka jag råkade köpa =S Så jag vet inte riktigt ännu. Nice cuties i alla fall =)
148 kr kostar de


Fredagsmys, not this time =/



Slutade ett idag och nu är jag hemma för att få mig lite sömn innan jag skall tillbaka och jobba dubbelpass näst intill. Tanken är att jag skall jobba 19-07 men vi får se hur länge jag står pall. Bra klirr i kassan i alla fall om jag skulle orka, men känner mig sjukt sliten redan nu blähä säger jag bara =S
Godnat!! Ha en trevlig fredag ni som kan ha det =)

 

 


In love with the B jacket












Jacka: Juls sport shop i Trysil, Shorts: Zara, Leopard leggings: Köpenhamn, Skor: Scorette



Jak & Jill





Inspiration Jak & Jill.
Bilder från Fashion fever

Älskar modellens outfit längst upp. Den grå tröjan med markerade axlar och de svarta slitna byxorna skulle sitta perfect på mig tror jag som också är lång och smal. Fast jag väljer gärna bh dock ;)


The jacket








Köpte jag i Trysil. Är ett totalt felköp men då jag väl hade ångrat mig hade det gått alldeles för lång tid och jackan gick inte att lämna tillbaka tyvärr. Historien bakom köpet är ganska rolig men oturlig. Men tar det en annan gång. Måste änna sova nu.
Natt!

Jingle bells






Sneak a peak


Dom här köpte jag på nätet för bara några dagar sedan. Visar mera bilder en annan dag. Nu måste jag sova för jag håller på att kollapsa av trötthet.
Godnatt
Puss och kram

Nytt favoställe




Jaha en ny byrå so?


Hmm är det en ny päls måntro ;P?


Visst e han söt ;P?



Min kattunge har fått ett nytt favoritställe. Idag när jag var i sovrummet så föll mina ögon på byrån som jag har lånat av mamma och pappa för att pojkvännens kläder skall ha någonstans att ta vägen.
De föll på en av de utdragna lådorna. Hmm ovanligt hårig röd tröja han har. tänkte jag när jag såg den utdragna lådan. Sedan spred sig en varm känsla när jag såg att den så kallade tröjan inte alls var någon tröja, utan helt enkelt min Lussekatt som hade hittat ett nytt favoställe liggandes på min pojkvänns underställ i lådan =)

Saturday





Tacopaj som pojkvännen gjorde det mesta på. Självklart var degen hemmagjord, mums! Min kompis Moa kom över en stund och jag och pojkvän satt med Moa och käkade Tacopaj och tittade på Sommaren med Göran. Riktigt bra film faktiskt.

La Redoute

 





Är inte så jätte förtjust i La Redoute. De har för enkla kläder. Mest basplagg. Är inte så förtjust i enkla kläder desvärre. Men dessa plagg gillades i alla fall.


Pankakes


Favortitboken: Lätt som en plätt. Har haft den sedan jag var liten unge. Kollar alltid i den när jag skall göra pankakor. För övrigt finns det många enkla recept i och små söta serier =)


Vad har du i skafferiet?




Vispa vispa






Pankakor

Detta behövs till 6 pankakor:
1 1/2 dl mjöl
1 msk smör
1 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 tsk socker (om man vill ha det, ej nödvändigt dock)

Gör såhär:
Blanda mjöl och salt i en bunke
Häll på hälften av mjölken och vispa till en jämn smet, utan klumpar
Vispa ner resten av mjölken och ett ägg. Smält 1 msk smör och häll i bunken.
Sätt en platta på högsta värmen. Värm smör i och sänk värmen till hälften.
Häll i en liten del av smeten och vicka pannan så att smeten fördelas sig jämnt på botten.
Grädda smeten tills den blir gylenbrun på ena sidan.
Vänd sedan pankakan och grädda smeten gylenbrun på andra sidan. Oftast behövs bara någon minut på den sidan.
Ta upp pankakan ur pannan med en stekspadde och lägg i lite smör i pannan och häll i ny smet.
Håll sedan på så tills all smet är slut.
Smaklig måltid!


Sharing is caring



By: Excomedia on Flickr

Mina kursare




Tänkte bara säga att denna veckan går jag på facklig kurs på SKF ;)
Det är en facklig grundkurs.
När jag kom dit i måndags full av förväntningar över att få träffa lite ungdomar, så sjönk mitt mod väldigt när jag klev in i denna sal. Majoriteten var äldre folk.
Kan ju säga att jag blev grymmt besviken. Såg några killar som kanske bara var några åt äldre en mig. Men that's it liksom. Sedan när det dessutom visade sig att majoriteten pratade halvtaskig svenska då blev jag grymmt irriterad.
Men irritationen förbyttes ganska snabbt till förvåning då jag snart upptäckte att de äldre var jättecharmiga och just för att de flesta inte kunde prata helt gramatiskt korrekt så blev det plötlsigt mycket roligare meningar de fick ur sig.
Sedan ställde de frågor som man inte ens hade tänkt tanken på att de inte förstod. Detta gjorde det ännu roligare.
Idag tex så kom vi in på olika försäkringar.

Bland annat dödsfall försäkringen (något sådant) Då har inte Fantisa, (som för övrigt är en av de roligaste människor jag stött på) Hängt med. Så när hon sedan vänder sig framåt mot tavlar frågar hon något i stil med detta:

-Åh får jag ut något av den försäkringen, är det en bra försäkringen?
Alla börjar gapflabba åt detta brutala
- Maritz ledaren ler och säger nej den får inte du. Den får dina anhöriga förstår du.

Annat exempel när vi kom in på arv och sådant. Också Fantisa som står för det roliga.
Åhh så när jag dör får mina barn mina pengar då ja?
Mauritz och Roger (Båda föreläsarna) - Är du gift
- Ja jo är gift med min man och bor i hus ja
 Mauritz - ja då får ju först din man ta över alla dina tillgångar, sedan om han dör får dina barn resten.
Fantisa ser helt förskräckt ut och utbrister med uppspärrade ögon- NEJ!! Finns det inget jag kan gora, det får inte ske.
Mauritz- Jo du kan upprätta ett testamente så att dina tillgångar går till barnen istället.
Fantisa andas ut lättad- Ja det skall jag gora med en gång, han får inte ta mina pengar *mumlar*
Gud vad vi skrattade ohh shiit alltså. Jag trodde att man levde tillsammans med sin partner och då ville dela på allt med tydligen inte ;P

Sådana här och 100 andra meningar har jag nu vant mig vid att höra i två dagar nu. Man går därifrån med ett leende på läpparna. Det kommer bli med stor sorg jag tar farväl av det gäng som jag på så kort tid har börjat gilla väldigt mycket. Och Fantisa vill jag nog inte ens släppa kontakten med. Hon är ju så goo alltså. 69 år men ser inte ut vara en dag över 45. Hon har ett otroligt ungt sinne. Och jag hade lätt kunnat umgås med henne på stan eller vad som helst. Hon sa till mig att hon gillar ungdomar, så är kanske därför.

Dinner of the day



Dagen till ära gav jag mig på att göra spenatsoppa. Jag menar hur svårt kan det vara på en skala?
Well när man inte har gul lök utan får ta banancharlottenlök istället. Och inte klarar av att skära upp mera en tre stycken då ögonen rinner och svider något så in i helv. Och inte har någon gräslök. Chansar på ungefär hur mycket grönsaksbuljong man skall ta. Saltar ganska mycket, fast man ju la i två hela grönsaksbuljontärningar som nästan bara är salt för bara några minuter sedan. Köper hackad spenat då det skall vara bladspenat som man själv hackar så kan det uppenbarligen gå ganska fel.

Resultat: En väldigt trögflytande salt massa (kan den ens kallas för soppa?) som har en mycket frän smak av bananlök, hmmm. Smakar inte som mammas direkt.
Ash typiskt. Nästa gång tänker jag fråga mamma hur man gör. Den här var långt ifrån hur jag trodde den skulle smaka tyvärr.
Här är receptet i alla fall: http://www.tasteline.com/Recept/spenatsoppa_med_agg

Thinking





Just nu: Sitter här och segar framför datorn. Alla måsten som jag skulle ha tagit tag i har jag skjutit till sista stund. Och bara en sådan sak som att att värma maten i micron känns äckligt jobbigt när man är på detta humöret.
Har käkat en pärlboll från Hemköp. Det enda jag belönade mig själv med i sockerväg. Försöker få koll på mitt sockerberoende, vilket inte är helt enkelt.
I jakt på något sött tog jag till de nyinköpta sötmandlarna från Hemköp blandat med fredagen köpta Willys russin. Men suget finns där och försvinner inte så enkelt.
För övrigt är mitt hår i stort behov av en dush. Lördagen plåtning innehöll mycket sprej, våffel och plattång så håret har sett bättre dagar. Påminner lite om dreads vilket är ganska grouse.
Så tillbaka till verkligheten och bort till högen av gårdagens disk och min kalla mat som behöver värmas.

 


Mode/retro stylingen i helgen



Jag håller på och får hållet stylat. Inte en droppe smink har jag på mig, blaha!



Något mera hehe


Två jättesöta modeller


The Real Hippi style

Och resultatet blev ju som nedan ganska hyffsat i alla fall. Den rockiga stilen har jag haft förut vid en annan plåtning.

Courtney Love with style






And that was the weekend


Kocken visar upp sin masterpiece ;)



På fredag gjorde vi hemmagjord pizza som jag skrev om i tidigare inlägg. Eller tja degen var köpt tillsammans med tomatsåsen , men resten hade vi lagt på och blandat som vi själva ville. Eller vi och vi. Pojkvännen gjorde pizzan och jag tjötade i telefon med mamma och syrran typ :P
Pizzan blev väldigt god med kyckling, ananasbitar, skinka, ost, vitlöksås och kryddor.

Me back in the times


Såhär såg jag ut hehe ;)

Hehe gjorde en kul grej för några månader sedan på www.yearbookyourself.com
Men tyvärr verkar den ha tagit en tillfällig paus men det dyker säkert upp igen. Väldigt kul i alla fall.

Want to eate with style



Nu är jag vrålis hungrig alltså. Skall väcka pojkvän som "bara" skulle kolla på ett avsnitt av Star gate och som sedan råkade somna istället. jejemensan jag fann honom sovandes helt ovetand om att telefonen ringde precis brevid honom and he still does.
Nu skall vi göra hemmagjord pizza, mums, hoppas jag på i alla fall ;)


Scream just scream

I want to scream out loud
Scare all the birds away
Let the whole world know that I feal bad
I feal sad
I just want to hide
Hide in an empty room
Alone...
Mår skit, men det är veckan före. Dvs den veckan som inträffar varje månad så det går inte att göra så mycket åt det. Önskar bara att inte hormonerna flög runt så jävligt. Vissa månader är det ganska bra men denna ujuj. Har varit lättretad hela dagen och bara tyckt att allt varit hopplöst och retat mig på minsta lilla. En dag bara dock.
Jag har smågnällt på pojkvän och skrikit på mamma för en ganska löjlig sak. Fast hon var dum faktiskt.
Men visst jag överreagerade en del ja.
Syrran lärde mig en skön grej. Om du bär på mycket aggressioner. Ta dig till ett rum eller ställe  där ingen hör dig (ex bil) ta ut alla dina aggressioner och skrik allt vad du har! Det testade jag idag och det var ganska skönt faktiskt.
Nu sitte jag här framför de olika shoppingsidorna och det bara kliar i fingrarna att klicka hem massa saker. Eftersom jag gärna tröst shoppar när jag är ledsen. Shopping är som min snuttefilt. Något att pigga upp sig själv med. Får se om jag stänger av eller om det blir något.
Nu skall jag sova. Förhoppningsvis är det inte lika illa imorgon men jag misstänker att så tyvärr är fallet, men, men
Godnatt!

Pittoresk liten lya



















Den här underbart söta lilla lägenheten är det visning på imorgon.
Den ligger centralt beläget i Göteborg.
Om jag skall gå? Gissa tre gånger ;P?
Älskar köket och tegelväggarna. Överhuvudtaget har jag alltid varit ett fan av landshövdingehus.
Japp jag skall först en sväng om banken och kolla vad  jag har för tillgångar sedan skall jag bege mig dit för visning med mamma och pappa. Alltid bra att ha några andras ögon med som kan se det ur ett pengaperspektiv och ur praktiska perspektiv ja ni fattar :P
Men skall bli himmla skoj i alla fall. Men har redan en ennan visning på g på en tvåa som är helt nyrenoverad fast lite billigare en denna etta. Men men kul och drömma lite.


Victoria's secret fashion show på tv nu!!


Modellivet är inte alltid så glamoröst ;)








Jag försöker vara rolig eller något =)

Vet inte om jag har berättat det förut, men jag har gått visning för Victoria's secret =D Dock den Svenska motsvarigheten. Den svenska är inte alls lika stor. Man går visningar på olika klubbar typ. Men det är kul. Man får bära ett urval av den amerikanska collectionen etc.

Back to normal again


Vägen till jobbet, fast det är mera snö ute nu en på bilden


Förut fick man äta allt möjligt ute vid maskinen där man jobbade, men det får man tyvärr inte nu =/



Jaha så var det slut på ledigheten och back to formula så att säga. Dags att kliva in i rollen som maskinoperatör igen. Jaja detta är ju inte för evigt. Har redan stora planer för hösten. Det ger ju klirr i kassan varje månad i alla fall. Och företaget gå väldigt bra. Ett av de få känns det som. Jag hade tur att jag fick fast tjänst förra året. Har jobbat här i snart två år.
Kan dock allting nu så vill gärna göra något nytt. Krånglar inte maskinen så går det ju an men det är just det, den krånglar jämnt jämnt. Blir trött bara på att tänka att jag börjar om snart en timme.
Framförallt blir man trött på allt tjat och tyckande om att vi går ut och tar en paus någon enstaka gång från de andra som kör stora maskinen. de kan helt enkelt inte låta bli att tycka.

När jag kör min maskin är man i princip i ständig rörelse i 7 h och 30 min. Man kan sitta korta stunder när allt är lugnt på bandet. medan de där ute jobbar 10 min har paus 20. Jobbar 10 har paus 20. Orättvist. I och för sig är det ca: 30 grader där de jobbar men endå de är ju mest i pausrummet.

Jaja nog snackat dags att packa ihop.
Ha en trevlig dag!
Sofia

Hermès












Vaniljpannacotta med limetäcke

Tillagning

Pannacottan:
1. Blötlägg gelatinen till pannacottan i kallt vatten.

2. Koka upp grädde, socker och kryddor i en kastrull.

3. Drag kastrullen från värmen och rör ner osten, choklad och urkramade mjuka gelatinblad.

4. Fördela smeten i vackra dessertglas. Låt pannacottan stelna i minst 60 min i kylskåp.


Limetäcke:
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Gör undertiden limetäcket. Riv skalet av en limefrukt och pressa ner limesaften från båda limefrukten i en kastrull tillsammans med skalet.

5. Tillsätt vatten och socker och ge lagen ett uppkok. Drag kastrulle från plattan och smält sedan ner gelatinbladet. Låt limelagen svalna innan det hälls ovanpå den stelnade pannacottan.

6. Låt limetäcket stelna i kylskåpet ytterligare ca 60 minuter innan servering.

Smaskigt värre!


Tips! Frosta av din frys nu när det är kallt ute


Min frys i stort behov av en avfrostning



Ja du ser ju själv hur det ser ut. Har problem att ens få in något på översta hyllan


Man bör frosta av sin frys minst en gång om året men gärna oftare. Jag har knappt bott i min lägenhet i ett år och misstänker att min frys inte blivit avfrostad på väldigt länge.
En avfrostad frys är mera energisnål och maten håller sig också bättre.


Såhär såg min mat ut efter inte ens en timme ute, helt täckta av snö.

Det underlättar om det är minusgrader ute för då kan du ställa ut frysvarorna utomhus.

Såhär frostar man av en frys
* Stäng av din frys och låt dörren stå öppen
* Ta ut de frysta varorna ur frysen och förvara dem där det är minusgrader tex utomhus
* Ta ur lådor och rengör dem
* Ställ en liten plastlåda eller långpanna nedanför frysen. Skjut om möjligt in den lite under. Annars testa om det går att ta bort skyddet som sitter längst ner närmast golvet. Det gjorde jag av misstag. Sedan kunde jag enkelt skjuta in långpannan under kylskåpet.
* Kolla om det finns någon avfrostningsanordning längst ner som du kan skjuta fram. Om inte ställ långpannan etc, där vattnet rinner.


Lusse var väldigt intresserad av allt knaster och droppande som frysen gav ifrån sig efter ett tag ;)


Hallå! Kan man få någo käk här eller!!???


För att skynda på processen kan du koka hett vatten i en kastrull som du ställer in i frysen med jämna mellanrum.
Eller så kan du använda en hårtork.
I början rinner det väldigt långsamt men sedan när väl isen börjar smälta råder jag dig att hålla koll på vattensamlaren ganska ofta för den blir fort full.
Att frosta av frysen tar några timmar

* Sedan när all is är urrunnen torka då av frysen invändigt. Vänta ett tag tills allting har torkat ur ordentligt.
* Sätt tillbaka alla lådorna
* Sätt på frysen och stäng dörren.  Vänta tills den fått rätt temperatur innan du lägger in dina varor igen.
  Klart!!

Studded black






Behöver ett par kängor i rockig stil. Svarta skall de helst vara och framförallt låga låga. Är bra trött på att alltid få ont av att gå i högklackat och använder nästan bara högklackat när jag går ut eller vid festliga tillfällen. Och så även på modellvisningar och plåtningar då förstås om det krävs det ;)
Köpte en Puma sko i sommras men efter ett halvår började jag känna av att den var för trång så nu används den mera sällan tyvärr.

Dessa kostar 600 respektive 700 kr.
Är mest inne på de längst ner då de är lite mera ovanliga. De högst upp har ju varannan person känns det som. men de sista är kanske lite mera klumpiga hmm. Vad tycker du, vilka är snyggast?

Nostalgi Happy Meal figurer och kartonger Del 1


Massa och åter massa happy meal kartonger m.m Remember ;)?












1985 Pumpkin Pails


1988 Bambi



Halloween Mc nugget buddies
Jag hade spöket högst upp till vänster. det dumma var att jag har alltid trott att de var potatisar. Inte förän idag då jag såg vad de hette förstod jag att det inte var en potatis jag hade haft =S



1989 Mc Nugget Buddies
Amerikanska versionen


1993
1990 Barbie / Hot wheels promotion




Barbie 1995
Dessa blev så populära att de återkommer år efter år enda fram till 1996. Sedan även 2000, 2002 och säkerligen även efter detta. Emellan dessa laseras det nya leksaker.


1991 Circus
Jag hade clownen i den färglada bilen



Väderade högst av alla Happy meal anses dessa 101 dalmatiner vara som tillverkades i ett fåtal exemplar.
de väderas till ca: 400 $ för hela samlingen antar jag att det är.
De kom ut 1996 i USA

Alla samlade vi väl på leksakerna i Happy Mealen när vi var små ;)
Jag samlade som en galning. hamburgaren var inte överdrivet god, dte var leksakerna jag ville åt. Mina favoriter var "potatisarna" aka Halloween Mc nugget buddies.
Lekte i alla fall som en galning med just dessa men även med alla mina andra. Vet inte vad de blev av. Tror jag gav bort alla leksakerna. Har här gjort en liten sammanställning över några av leksakerna. Jag upptäckte då jag började ta fram material att det var fruktansvärt omfattande. å mera kommer en annan dag.
Enjoy!


Acne most wanted shoes

 

Snygga skor från Acne. Alldeles för dyra för mig men vackra är de i alla fall ;)
3495 kr.

Bugetvariant från nelly.se
399 kr

RSS 2.0